Compania Google a inregistrat o infrangere judiciara in Germania dupa ce un tribunal din Hamburg a stabilit ca marca Gmail, care denumeste serviciile de posta electronica ale Google, apartine intreprinzatorului german Daniel Giersch

Judecatorii au stabilit ca Daniel Giersch a inregistrat, in Germania, marca Gmail cu patru ani inaintea companiei Google, ceea ce ii da dreptul de folosire a marcii. "Tribunalul a respins miercuri recursul grupului american, care insa are posibilitatea de a face apel la Curtea federala germana", a declarat avocatul intreprinzatorului german, Sebastian Eble. "Este o victorie foarte importanta, chiar daca e foarte probabil ca Google sa mearga la Curtea federala", a mai spus avocatul.

Procesul dintre Google si Daniel Giersch dureaza de peste trei ani. Giersch doreste ca Google sa inceteze sa foloseasca marca Gmail in Germania si respinge acuzatiile potrivit carora ar dori sa vanda cat mai scump drepturile sale asupra marcii.

Daniel Giersch, specialist in domeniul mesageriei electronice, opereaza propriul sau serviciu online de e-mail. El a mai inregistrat marca G-mail si in Elvetia, Norvegia si Monaco.

Google este liderul mondial in cautarea de date prin internet si raspunde zilnic la peste 100 de milioane de cautari. in 2006, Google a inregistrat venituri totale de peste 10 miliarde de dolari si un profit net de aproximativ 3 miliarde de dolari. Compania are peste 12.000 de angajati in intreaga lume.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si