“Noua locatie din Vancouver ne va permite sa recrutam si sa pastram oameni inalt calificati, afectati, insa, de problemele imigratiei din SUA. Microsoft este o companie globala, care pune mare pret pe angajatii inteligenti, talentati si bine pregatiti”, a declarat vicepresedintele diviziei de dezvoltare a Microsoft, S. Somasegar.

Gigantul american a declarat ca isi va deschide sediul din Vancouver pana la sfarsitul anului. Numarul initial de angajati va fi de 200, dar va creste pana la 900 in urmatorii ani. "Scopul este de a angaja cele mai pricepute persoane, iar momentan, majoritatea acestora provine din strainatate", a declarat un responsabil al Microsoft, Marc Seaman.

Microsoft este una dintre cele mai percutante voci care sustin marirea numarului de vize acordate strainilor cu inalta calificare profesionala ce vor sa profeseze in SUA. Totodata, producatorul de software sustine ca SUA nu ofera destui ingineri care sa ii ocupe posturile, reprosand sistemului de invatamant american lipsa de atentie pe care o acorda matematicii si stiintelor exacte.

Citeste si:

Miscarea Microsoft puncteaza inceputul unei noi tendinte printre firmele de high-tech americane, care urmeaza modelul parintelui Windows si se extind spre Canada, tara in care legile imigratiei sunt mai permisive.

Canada este al treilea stat de unde Microsoft angajeaza mana de lucru din strainatate, dupa India si Japonia. Metropolele canadiene Vancouver, Montreal si Quebec sunt cele mai importante centre de dezvoltare ale sectorului informational si multimedia din Canada.