Sony nu va reduce pretul la PlayStation3

Compania Sony nu intentioneaza sa reduca pretul consolei sale de jocuri, Playstation 3 (PS3) pentru a contracara cererea si vanzarile mari ale rivalului Nintendo si consolei Wii, a declarat presedintele Sony, Ryonii Chubachi.

“Momentan nu avem planuri in acest sens”, au fost cuvintele presedintelui Sony, citat de BBC News.

Recent, Sony a inglobat in Playstation tehnologia Blu-ray, majorand astfel costurile de productie si conducand la un pret final mai mult decat dublu fata de consola Wii create de competitorul Nintendo.
Pretul de retail ridicat si lipsa de atractivitate a soft-ului au determinat analistii sa afirme ca acestea sunt principalele motive pentru care Sony a inregistrat vanzari nesatisfacatoare ale PS3, asteptandu-se ca reprezentantii companiei sa reduca pretul consolei pentru a rectifica situatia.

Intr-un sondaj online, trei din patru analisti s-au pronuntat in favoarea reducerii pretului consolei PS3 de catre gigantul Sony, cu aproximativ 100 de dolari (73 de euro) pana la sfarsitul anului, in timp ce doar un analist a indicat o posibila reducere de 150 de dolari (110 de euro).

Sony Playstation3 include un hard disk de 60 GB si se vinde pe rafturile magazineloramericane la un pret unitar de 599 de dolari (438,6 de euro), in timp ce rivalul Nintendo Wii se poate achizitiona cu doar 250 de


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Munții Alpi, transformați în ”seifuri” pentru bogații lumii: cât costă o cameră
Setari Cookie-uri