Noul model va fascina publicul prin ecranul LCD de 4,3”, greutatea de numai 189 de grame si grosimea de 18,6 milimetri, fiind cu 33% mai usor si cu 19% mai subtire decat predecesorul sau, ale carui valori sunt in prezent 280 de grame si 23 milimetri.

In plus, noua consola beneficiaza de o iesire video, permitand utilizatorilor sa se bucure de experienta jocurilor video direct pe ecranul televizorului. De asemenea, fanii PSP vor putea stoca jocuri pe dispozitivele UMD apartinand exclusive companiei Sony, reducand timpul de incarcare a acestora in timpul jocului. Playstation-ul portabil se va incarca prin conectarea unui cablu USB la PC sau la consola Sony Playstation 3.

Versiunea slim PSP va fi disponibila in culori ca Piano Pink, Ceramic White si Ice Silver, dar si culori prelate, incluzand Felicia Blue, Lavender Purple si Rose Pink.

Citeste si:

In Statele Unite, noul PSP va adopta si diferite tematici, cel mai cunoscut fiind Star Wars, care va fi lansat in acelasi timp cu noul joc video Star Wars: Battlefront.

O posibila lansare si in Marea Britanie nu a fost confirmata inca, asteptandu-se sa fie anuntata in urmatoarele saptamani.