Compania Sistec SA Cluj Napoca, parte a grupului RTC, vinde activitatea de retelistica, marca societatii, precum si activitatea de service, ca urmare a procesului de consolidare a activitatii Sistec-SBSol pe o singura firma, potrivit reprezentantilor companiei.
"Decizia actionarilor din 5 iunie de a vinde activitatea de retelistica, marca societatii, precum si activitatea de service vizeaza mai mult latura scriptica. Este modalitatea legala de a rezolva problema restructurarii activitatii Sistec, dupa ce a intrat in grup. Pe de alta parte este si o modalitate de evaluare a valorii de piata a acestei componente a business-ului nostru. Daca primim pretul corect pentru business-ul nostru il vindem", a declarat, citat de NewsIn, directorul general al companiei, Augustin Dragan.

Activitate de retelistica este pusa la vanzare pentru suma de minim 150.000 de euro, inclusiv stocurile retelistica si preluarea personalului aferent acestei activitati, se arata in anuntul publicat, vineri, in Monitorul Oficial.

De asemenea, compania anunta vanzarea activitatii de service la un pret de minim 25.000 de euro si marca pentru aceeasi suma. Adunarea generala a actionarilor a mai decis si lichidarea stocurilor de marfa a societatii, dar si restructurarea activitatii companiei.

Octavian Radu, patronul grupului RTC, si-a anuntat in urma cu cateva luni intentia de a vinde Sistec-SBSol si divizia de transport si curierat, TCE. Divizia TCE a obtinut anul trecut o cifra de afaceri de 8,5 milioane euro si estimeaza pentru 2007 o crestere cu 50%.

"Ma indrept spre un alt concept de abordare a afacerilor din pozitia de investitor", a completat Radu. Fondatorul RTC renunta la divizii pentru a deveni " mai usor de digerat" ca si companie in vederea unei viitoare listari la bursa, probabil pana la sfarsitul anului viitor. Listarea are ca scop atragerea de capital care sa fie reinvestit in alte actiuni din piata.

Divizia SistecSBSol a inregistrat anul trecut afaceri de 11,2 milioane de euro si estimeaza pentru 2007 o cifra de afaceri de 14 milioane euro. Sistec-SBsol are peste 300 de angajati si ofera consultanta pentru organizarea fluxurilor de business ale companiei, implementarea solutiilor de software, solutiilor de infrastructura hardware (solutii de interconectare, solutii centralizate si locale de procesare si stocare a datelor, solutii de securitate si management al cladirilor). Printre parteneriatele Sistec-SBsol se numara SAP, HP, Microsoft, IBM, Fujitsu Siemens, Delta, Planet si altii.

In cursul anului 2005, RTC Holding a fuzionat cu grupul de firme Best si a achizitionat producatorul de calculatoare Sistec din Cluj-Napoca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri