: Finsiel Romania, filiala romaneasc a Grupului AlmavivA, lider pe piata IT din Italia, a finalizat dezvoltarea sistemului de management al deseurilor folosit la nivel national n Italia. Dezvoltat n deplin concordant cu legislatia italian, sistemul respect reglementrile formulate de Agentia European de Mediu (EEA).
La sfarsitul anului 2005, APAT (Agentia Italianã pentru Protectia Mediului) a organizat o licitatie publicã pentru constituirea Sistemului Informatic al Cadastrului Italian pentru Deseuri, la nivel national. APAT este pentru Italia organismul institutional însãrcinat prin lege cu gestionarea informatiilor referitoare la mediu si, în particular, cu reorganizarea Cadastrului National pentru Deseuri (Catasto Nazionale dei Rifiuti). Finsiel Romania împreunã cu Finsiel S.p.A Italia (actualmente AlmavivA) au fost desemnati castigãtori, fiindu-le încredintatã dezvoltarea acestui proiect.

Elementele fundamentale care au contat în alegerea solutiei oferite de Finsiel au constat în capacitatea demonstratã de a furniza solutii informatice de tip enterprise pentru Administratia Publicã localã si centralã din mai multe tãri europene si nord-africane, precum si experienta de peste doua decenii a Finsiel Italia în oferirea de servicii informatice cãtre Administratia Publicã italianã.

În primul rand s-a dorit o simplificare semnificativã a procedurii de achizitie a informatiilor de si dinspre administratia publicã, prin unificarea într-un singur domeniu documental si temporal, a tuturor declaratiilor de mediu prevãzute de normele aflate în vigoare, pentru diversele sectoare de activitate.

Sistemul informatic al Cadastrului Italian pentru Deseuri a fost proiectat astfel încat sã constituie o parte esentialã a Sistemului Informatic National Italian pentru Mediu („Sistema Informativo Nazionale per l’Ambiente” - SINAnet), principala componentã de knowledge suport necesarã elaborãrii politicilor ambientale în Italia.

El contine o sectiune nationalã gestionatã de APAT si mai multe sectiuni regionale gestionate de agentiile regionale si provinciale pentru protectia mediului. Tinand cont de exigentele exprimate în faza de analizã a proiectului, sistemul informatic a fost proiectat astfel încat sã ofere un set de solutii, structuri si functiuni, necesare atat la nivel central cat si regional. El a fost astfel modularizat, încat prin dezvoltarea functionalitãtilor pentru nivelul central, solutiile sã poatã fi reutilizate total sau partial, la nivel regional, fiind în acelasi timp compatibile si integrabile în sistemul national SINAnet. La baza modularizãrii componentelor sistemului a stat schema DPSIR (Driving forces, Pressures, States, Impacts, Responses) elaborata de EEA.

In Romania, compania dezvoltat un sistem informatic pentru cadastrul portuar si harta digitala cu componenete GIS pentru Administratia Portului Constanta precum si Sistemul Informatic de Gestiune Urbana si Administratie Publica pentru Municipiul Focsani.
Printre principalele proiecte derulate la nivel european se numara: SIAN (Sistemul Informatic Agricol National din Italia), SIDIMAR (Aplicatie de monitorizare a calitatii apei marine pe toata coasta Italiei), SIM (Sistemul Informatic Montan, Italia), EIONET (o retea colaborativa ce intermediaza relatia dintre Agentia Europeana de Mediu si un numar de peste 900 de experti din 37 de tari, ce provin din peste 300 de agentii de mediu si alte organisme din domeniu), EPER (Registrul European al Poluatorilor), OZONE (aplicatie ce ofera Agentiei Europene de Mediu posibilitatea de a monitoriza si de a identifica incidentele de poluare cu ozon la nivelul solului in intreaga Europa), WISE (Sistemul de Management al Apelor la nivel european) etc.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri