"Vodafone vrea sa clarifice situatia si spune ca nu intentioneaza sa faca o astfel de oferta", arata un comunicat scurt.

Financial Times a publicat o relatare pe pagina de internet Alphaville, preluata de Reuters, in care spune ca grupul Vodafone ar fi interesat de preluarea Verizon pentru suma de 160 miliarde dolari. Stirea din Financial Times a generat o crestere cu 12,5% a cotatiei actiunilor Verizon in predeschiderea pietei bursiere, a informat Reuters, citat de NewsIn.

Vodafone si Verizon sunt coproprietarii Verizon Wireless, al doilea furnizor de servicii de telefonie mobila din Statele Unite ale Americii pe baza de subscriere. Verizon a anuntat ca este interesat de preluarea integrala a acestui activ.

Citeste si:

Verizon Wireless concureaza cu AT&T Inc, care a preluat integral divizia wireless a companiei, cunoscuta sub denumirea de Cingular, dupa ce a cumparat la sfarsitul anului trecut compania partenera Bell South Corp.

Vodafone nu a propus inca Verizon un plan de achizitii, si nu exista niciun fel de siguranta ca oferta va fi facuta, a anuntat FT Alphaville, citand surse anonime, spune Reuters.

Cotatia actiunilor Verizon a urcat cu 5,23 dolari, pana la 46,99 dolari in predeschidere. Cotatia actiunilor Vodafone a coborat cu 1,4%, pana la 160,83 pence.