Browserul web Mozilla Firefox a inregistrat in iulie o cota de piata de circa 30% in Europa, in crestere cu 3,6 procente fata de luna martie, potrivit unui studiu realizat de XiTiMonitor, in timp ce Internet Explorer, aplicatia dezvoltata de Microsoft, detine in continuare primul loc cu 66,5%.

In Europa, Slovenia, Finlanda si Slovacia au cea mai mare rata de utilizare a browserului Firefox, inregistrand 47,9%, 45,4% si respectiv 40,4%, in perioada 2-8 iulie. Alte tari cu rata mare de penetrare a Mozilla Firefox sunt Germania cu 38%, Polonia cu 39,6% si Irlanda cu 38,6%, potrivit NewsIn.

Potrivit studiului, Firefox a avut o cota de piata constanta in America de Nord de 18,7 %.

Alte browsere utilizate de europeni sunt Opera care detine o cota de piata de 3,5%, Safari cu o cota de piata de 1,7% si Netscape care nu depaseste 0,3%.

Pentru realizarea studiului, XiTiMonitor a monitorizat aproximativ 96.000 de site-uri din 32 de tari europene. XiTiMonitor detinut de compania XiTi ofera audit, analize privind cota de piata, precum si alte studii. In prezent, compania XiTi are peste 285.000 de site-uri abonate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri