Compania rusa Luxoft ar putea intra pe piata de outsourcing IT din Romania

Luxoft, cel mai mare furnizor de servicii de outsourcing IT din Rusia, a anuntat ca intentioneaza sa se extinda in Europa Centrala si de Est, inclusiv in Romania, ca parte a strategiei de dezvoltare.

"Luxoft isi propune sa se extinda in Europa Centrala si de Est. Printre tarile de interes pentru companie se numara Romania, Bulgaria, Polonia etc", au declarat oficialii Luxoft. De asemenea, compania rusa de outsourcing IT intentioneaza sa isi deschida centre pe continentul american in America Latina si Mexic.

In prezent, Luxoft are birouri in Vancouver Canada ce deservesc clientii din Statele Unite si centre in Rusia, Ucraina pentru clientii din Europa de Vest.

Printre cei mai importanti clienti ai Luxoft se numara Deutsche Bank, IBM, UBS, T-Mobile, Dell. In 2006, Luxoft a obtinut un profit de aproximativ 69 milioane dolari in crestere cu 54% fata de anul precedent. Pentru 2007, compania asteapta o crestere a profitului cu 59%, pana la 110 milioane dolari.

In anul fiscal incheiat la 31 martie 2007, Luxoft si-a crescut portofoliul de clienti cu 22%, ajungand sa deserveasca 45 de companii. De asemenea, compania rusa aproape ca si-a dublat numarul de angajati in ultimul an, ajungand la 2.300 de salariati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri