Compania de telecomunicatii Ericsson a anuntat miercuri ca a semnat un contract in valoare de 2 miliarde dolari cu operatorul indian Bharti Airtel, cel mai important contract din istoria grupului suedez, potrivit AFP, citat de NewsIn.
"Acesta este cel mai important contract din istoria Ericsson", se spune intr-un comunicat citat de AFP.

Prin acest acord, operatorul indian isi va dezvolta reteaua de telefonie mobila, mai ales in regiunile rurale si va beneficia de asistenta in activitatile de management.

Durata acordului este de doi ani, iar Ericsson se va ocupa de reteaua Bharti Airtel, unul dintre cei mai importanti operatori indieni de telefonie, in 15 dintre cele 23 de regiuni ale tarii.

"O retea dotata cu ultimele tehnologii ne va permite sa oferim produse si solutii mai inovante", a spus presedintele companiei indiene Barthi Airtel, Manoj Kohli, citat de AFP.

India este una dintre pietele cu cea mai mare crestere din sectorul telefoniei mobile.

"Prin acest contract, compania Barthi asi va dezvolta o strategie pentru o retea mai eficienta si pentru extindere in zona rurala", a spus seful operatiunilor Ericsson din India, Mats Granryd.

Compania suedeza de telecomunicatii a semnat in iunie un contract in valoare de 1 miliard dolari cu China, pentru furnizarea de echipamente destinate extinderii retelei de telefonie mobila a societatii China Mobile, in 19 regiuni ale Chinei.

Grupul suedez a finalizat anul acesta achizitia grupului american Redback, care furnizeaza echipamente pentru operatori, cum ar fi Tandberg Television.

Aceste achizitii sustin strategia Ericsson care consta in acordarea de asistenta pentru companii de telefonie, prin care acestora le scad costurile, dar isi solidifica retelele de servicii de telefonie, video si alte servicii mobile pe internet, sector aflat in crestere.

Actiunile companiei Ericsson au urcat cu 0,43%, pana la 27,83 coroane suedeze (3 euro) pe actiune la Bursa din Stockholm, pe o piata in scadere cu 0,35%, pana la 422,35 puncte.









Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri