Ericsson a anuntat ca profitul inainte de aplicarea taxelor a crescut, in al doilea trimestru, pana la 9,3 miliarde coroane suedeze (1,4 miliarde dolari), de la 8,3 miliarde cu un an inainte. Analistii au raportat acest rezultat estimarilor medii de 9,8 miliarde coroane, reiesite dintr-un sondaj Reuters. Vanzarile au fost de 47,6 miliarde coroane (5,18 miliarde euro) in al doilea trimestru, cu putin sub previziunile de 47,8 miliarde.

Compania a explicat ca fluxul de bani din operatiuni a crescut pana la 4,2 miliarde coroane, de la 0,2 miliarde cu un an inainte. Fluxul de bani a reprezentat o grija pentru investitori, deoarece se afla in scadere de mai multe trimestre. Analistii spun ca raportul financiar al companiei a dezvaluit atat aspecte pozitive, cat si negative.

"A fost sub asteptari, in ceea ce priveste profitul. Vanzarile au fost la nivelul asteptarilor iar fluxul de bani a fost bun", a spus analistul de la Swedbank, Jan Ihrfelt. Ericsson a mentinut previziunile de crestere pe piata GSM/WCDMA, pentru tehnologii 2G si 3G, de aproximativ 5% in 2007.

Citeste si:

"Continuam sa depasim piata", a spus directorul general de la Ericsson, Carl-Henric Svanberg. Compania a beneficiat de o crestere a cererii pentru tehnologie mobila, care a adus contracte importante pe pietele emergente precum India, care au adus contributii semnificative bugetului companiei.

Grupul a castigat, saptamana trecuta, cel mai mare contract pe care l-a avut pana in prezent, un acord de doua miliarde dolari, prin care trebuie sa il ajute pe cel mai mare operator indian de telefonie mobila sa se extinda. Vanzarile in Asia Pacifica au urcat cu 32% fata de anul precedent, insa veniturile in Europa, in timpul trimestrului al doilea s-au mentinut iar cele din America de Nord au scazut cu 18%.