Proiectul de acoperire a retelei GSM in metrou a fost finalizat in mai putin de un an. Operatorul nu a dezvaluit valoarea investitiei in acest proiect.

„Pana la sfarsitul anului, reteaua Cosmote va acoperi 97% din populatie si 87% din teritoriu”, a declarat directorul executiv dezvoltare retea si operatiuni Cosmote, Lampros Iskos.

In prezent, Cosmote ofera acoperire pentru aproape 97% din populatia Romaniei si 84% din teritoriu, utilizand echipamentele furnizorilor Ericsson, Siemens si Alcatel.

Citeste si:

Reteaua de telefonie mobila Cosmote face parte din grupul elen OTE, care detine pachetul majoritar de actiuni si la compania de telecomunicatii Romtelecom. Cosmote a depasit in aprilie pragul de doua milioane de clienti in Romania. Cosmote Romania a ajuns la o cota de piata de circa 10% la finele primului trimestru al anului 2007, in urma unei cresteri a bazei de clienti, de 633.420 de noi utilizatori.

Cosmote Romania a anuntat pentru primul trimestru venituri in crestere cu 350% fata de aceeasi perioada a anului anterior, peste estimarile initiale. Rezultatele financiare ale primului trimestru arata ca veniturile s-au ridicat la 27,4 milioane euro, in crestere fata de cele 6,1 milioane euro obtinute in perioada similara a anului trecut.