Compania de telefonie mobila Cosmote Romania a anuntat extinderea acoperirii GSM in toate statiile de metrou din Bucuresti.

Proiectul de acoperire a retelei GSM in metrou a fost finalizat in mai putin de un an. Operatorul nu a dezvaluit valoarea investitiei in acest proiect.

„Pana la sfarsitul anului, reteaua Cosmote va acoperi 97% din populatie si 87% din teritoriu”, a declarat directorul executiv dezvoltare retea si operatiuni Cosmote, Lampros Iskos.

In prezent, Cosmote ofera acoperire pentru aproape 97% din populatia Romaniei si 84% din teritoriu, utilizand echipamentele furnizorilor Ericsson, Siemens si Alcatel.

Reteaua de telefonie mobila Cosmote face parte din grupul elen OTE, care detine pachetul majoritar de actiuni si la compania de telecomunicatii Romtelecom. Cosmote a depasit in aprilie pragul de doua milioane de clienti in Romania. Cosmote Romania a ajuns la o cota de piata de circa 10% la finele primului trimestru al anului 2007, in urma unei cresteri a bazei de clienti, de 633.420 de noi utilizatori.

Cosmote Romania a anuntat pentru primul trimestru venituri in crestere cu 350% fata de aceeasi perioada a anului anterior, peste estimarile initiale. Rezultatele financiare ale primului trimestru arata ca veniturile s-au ridicat la 27,4 milioane euro, in crestere fata de cele 6,1 milioane euro obtinute in perioada similara a anului trecut.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si