Producatorul de computere si imprimante Hewlet-Packard (HP) a anuntat luni ca va achizitiona furnizorul de software Opsware pentru 1,6 miliarde dolari pentru a-si diversifica solutiile software, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Grupul HP a facut o oferta companiei Opsware de 14,25 dolari pentru o actiune, pret cu 38,6% mai mare decat cotatia de 10,28 dolari pe unitate consemnata vineri la inchiderea bursei Nasdaq.

Preluarea companiei Opsware face parte dintr-o serie de achizitii inceputa de HP in urma cu doi ani prin cumpararea Peregrine Systems pentru 425 milioane dolari si a firmei Mercury Interactive pentru 4,5 miliarde dolari, anul trecut.

Dupa finalizarea tranzactiei, Opsware va face parte din divizia de programe informatice a concernului Hewlett-Packard. O mare parte dintre cei 550 de angajati ai Opsware se asteapta sa fie transferati la compania HP.

Cumpararea firmei Opsware de catre HP este supusa conditiilor institutiilor americane de reglementare, iar preluarea ar putea fi incheiata in ultimul trimestru al anului financiar al HP.

Opsware Inc. este un furnizor de solutii software pentru companii, agentii guvernamentale si furnizori de servicii. Aplicatiile sale software gestioneaza automat datele, fac legatura intre mai multe servere, aplicatii, si alte dispozitive de retea, putand sa descopere, raporteze, schimbe, securizeze si reconfigureze servere si programe.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si