Pentru apelurile catre orice tara din Uniunea Europeana, inclusiv Romania, tariful va fi 0,49 euro/minut fara TVA, iar pentru apelurile primite 0,24 euro/minut fara TVA. Toti clientii Orange, abonati sau utilizatori PrePay, pot solicita noile tarife inca din 25 iulie, prin serviciile Self Care, Alege, Web Care sau Serviciul Clienti, urmand sa beneficieze de ele incepand cu 25 august 2007.

"Am decis sa scadem tarifele de roaming inainte de termenul acordat de Uniunea Europeana pentru ca toti clientii nostri care pleaca in vacanta in aceasta perioada sa poata tine mai usor legatura cu prietenii si familia", a declarat International Roaming Manager al Orange, Irina Pana.

Delegatiile Parlamentului European si a Consiliului au ajuns in luna mai la un compromis privind tarifele de roaming, care urmareste reducerea cu jumatate a pretului apelurilor pe telefonia mobila efectuate in strainatate. Cele doua parti au convenit ca preturile sa scada in urmatorii trei ani. Astfel, apelurile facute din strainatate vor fi de 49 de eurocenti in primul an, 46 in al doilea si 43 in cel de-al treilea an. La apelurile primite in strainatate, preturile vor scadea in etape de la 24 de eurocenti in primul an, la 22, respectiv la 19. Plafoanele sunt apropiate de valorile propuse de Parlament, 40 de eurocenti pentru apelurile efectuate si 15 pentru cele primite, fata de cele propuse de statele membre, 60, respectiv 30 de eurocenti.

Citeste si:

Orange este lider de piata in Romania cu 8,271 milioane de clienti la sfarsitul primului trimestru al anului 2007 si este parte a grupului France Telecom, una dintre cele mai mari companii de comunicatii din lume, cu aproape 160 milioane de utilizatori pe cinci continente.

Orange Romania estimeaza, pentru 2007, noua milioane de clienti, dupa ce in primul trimestru a depasit pragul de 8,27 milioane. Orange isi propune ca in 2007 veniturile companiei sa depaseasca 1,1 miliarde euro. Orange Romania a avut la sfarsitul lunii martie 2007, venituri de 283,3 milioane de euro, in crestere cu 29,1% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Orange detine o retea de magazine proprii ce cuprinde in prezent 46 de locatii in toata tara.

Orange Romania ofera servicii de comunicatii precum voce, date, mesaje scrise, mesaje multimedia, wap, e-mail, GPRS, EDGE, 3G, wireless IP, WiFi, USSD etc. Orange a fost primul operator din Romania care a oferit servicii video pe telefonul mobil, incluzand Live-TV.