Jocurile video au inregistrat in Statele Unite vanzari cu 31 de procente mai mari decat anul trecut, ca urmare a cererii de console de la cei trei jucatori ai pietei Microsoft, Nintendo si Sony, anunta presa internationala
Vanzarile de 1,1 miliarde de dolari consemnate in iunie au fost mai mari cu 35 % fata de cele din luna mai, arata un raport al companiei de analiza NPD.

Daca luna trecuta mai putine jocuri au ajuns pe rafturile magazinelor, clientii s-au concentrat asupra consolelor.

Nintendo detine in continuare suprematia, cu 381.800 de unitati Wii vandute in luna iunie, mai mult cu 13 procente fata de luna precedenta. In plus jocul “Mario Party 8”, creat tot de Nintendo, a fost desemnat jocul lunii, cu 427.000 de copii vandute. Wii se mentine si pe piata din Canada, unde in primele sase luni ale anului s-au vandut 221.500 de unitati, conform presei canadiene.

Pe locul al doilea se afla consola celor de la Microsoft, care au vandut 198.400 de unitati cu 28 de procente mai mult decat luna precedenta. Compania s-a confruntat si cu anumite probleme tehnice care au necesitat investitii de peste un miliard de dolari pentru repararea sau inlocuirea aparatelor cu defectiuni. Probabil ca Microsoft va profita, insa, de pe urma lansarii, in septembrie, shooter-ului Halo3, creat exclusiv pentru consola Xbox 360.

PlayStation 3 de la Sony ramane pe ultimul loc, chiar daca a inregistrat o crestere cu 20% a vanzarilor in luna iunie. Sony a explicat cresterea vanzarilor prin entuziasmul cu care gamerii asteapta noile titluri compatibile cu PS3 si prin reducerea pretului pentru consola cu 17% si a precizat ca in ultimele doua saptamani ale lunii s-au vandut cu 135% mai multe unitati la principalii cinci retaileri cu care lucreaza.

Dintre modelele mai vechi de console, cele mai mari vanzari au fost inregistrate de Nintendo DS, 561.900 de unitati, in timp ce pentru PlayStation Portable (PSP), care a fost ieftinita in aprilie, s-au raportat doar 230.100 unitati vandute.

Pentru prima jumatate a anului, vanzarile pe piata jocurilor video, care include suport hardware si software, dar si accesorii, au atins, in Statele Unite, 6,1 miliarde de dolari, mai mult cu 43% fata de perioada similara a anului trecut. Din acest total, 1,7 miliarde de dolari au fost obtinuti din comercializarea consolelor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri