Cel mai cunoscut site de networking, Facebook, a fost dat in judecata de fondatorii unui site rival, ConnectU, fiind acuzat de furtul ideii in conceperea site-ului devenit fenomen global, informeaza BBCNews.

Trei fondatori ConnectU au acuzat creatorul Facebook, Mark Zuckenberg, de asumarea si utilizarea ideilor acestora pentru site-ul sau de networking, in timp ce acesta studia la Harvard. Mark Zuckenberg si-a dat acordul sa finalizeze codul sursa pentru fondatorii ConnectU, doar ca nu a progresat in acest demers si in schimb si-a creat propriul site Facebook utilizand ideile celor trei.

Acuzatia va fi trimisa in instanta, pentru frauda si insusire necuviincioasa de secrete profesionale, fondatorii ConnectU solicitand drepturilede proprietate asupra Facebook.

Ca si Facebook, ConnectU este un site de networking care conecteaza online persoane din toate colturile lumii. Utilizatorii isi pot crea profile prin adaugarea de poze si mesaje. Activitatea ConnectU a inceput in 2002, fiind dezvoltata de Cameron si Tyler Winkleyoss si Divya Narenda.

Avocatii Facebook au declarat ca acuzatiile nu sunt reale, neavand o baza solida sau argument care sa demonstreze vinovatia lui Zuckenberg. ”Fiecare site are interese si activitati diferite”, au declarat avocatii din Boston solicitati de Zuckenberg, adugand ca doar unul din fondatori a avut o idee destul de valoroasa incat sa construiasaca un business urias, si acela este Mark Zuckenberg.

Facebook a devenit un fenomen global, accesat de 31 milioane de utilizatori, prin comparatie cu ConnectU, care are inscrisi doar 70.000 de utilizatori.

Anul trecut, Facebook a declinat oferta gigantului Yahoo de preluare a companiei, in valoare de un miliard de dolari.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Cum si-au castigat primii bani 5 dintre cei mai bogati oameni din lume