Cosmote Romania va reduce incepand cu 30 august tarifele de roaming pentru statele din Uniunea Europeana, atat pentru apelurile primite cat si pentru cele date, pentru a se conforma noilor reglementari europene
Utilizatorii Cosmote vor putea initia apeluri catre orice destinatie din Uniunea Europeana pentru 0,49 euro/minut + TVA si vor fi taxati cu 0,24 euro/minut +TVA pentru apelurile primite.

"Prin implementarea noilor eurotarife, utilizatorii Cosmote Romania beneficiaza de aceleasi avantaje ca si ceilalti cetateni europeni, bucurandu-se in acelasi timp si de tarife avantajoase catre destinatiile non UE. Masurile luate de Uniunea Europeana vin in sprijinul utilizatorilor de servicii de telefonie mobila, oferindu-le posibilitatea sa comunice mai mult cu familiile si prietenii, in timp ce calatoresc in strainatate. Implementarea noului regulament ar putea determina, de asemenea, o crestere a traficului in roaming pentru operatorii de telefonie mobila”, declara in comunicat, Nikolaos Tsolas, CEO al Cosmote Romania.

Incepand cu 30 iulie, utilizatorii Cosmote pot contacta pentru mai multe detalii despre tarife Serviciul de Relatii cu Clientii. Utilizatorii care nu si-au exprimat optiunea pentru noile tarife de roaming pana la 30 septembrie vor fi transferati automat catre noile planuri tarifare.

Delegatiile Parlamentului European si a Consiliului au ajuns in luna mai la un compromis privind tarifele de roaming, care urmareste reducerea cu jumatate a pretului apelurilor pe telefonia mobila efectuate in strainatate. Cele doua parti au convenit ca preturile sa scada in urmatorii trei ani. Astfel, apelurile facute din strainatate vor fi de 49 de eurocenti in primul an, 46 in al doilea si 43 in cel de-al treilea an. La apelurile primite in strainatate, preturile vor scadea in etape de la 24 de eurocenti in primul an, la 22, respectiv la 19. Plafoanele sunt apropiate de valorile propuse de Parlament, 40 de eurocenti pentru apelurile efectuate si 15 pentru cele primite, fata de cele propuse de statele membre, 60, respectiv 30 de eurocenti.

In prezent, Cosmote ofera acoperire pentru aproape 97% din populatia Romaniei si 84% din teritoriu, utilizand echipamentele furnizorilor Ericsson, Siemens si Alcatel.

Reteaua de telefonie mobila Cosmote face parte din grupul elen OTE, care detine pachetul majoritar de actiuni si la compania de telecomunicatii Romtelecom. Cosmote a depasit in aprilie pragul de doua milioane de clienti in Romania. Cosmote Romania a ajuns la o cota de piata de circa 10% la finele primului trimestru al anului 2007, in urma unei cresteri a bazei de clienti, cu 633.420 de noi utilizatori.

Cosmote Romania a anuntat pentru primul trimestru venituri in crestere cu 350% fata de aceeasi perioada a anului anterior, peste estimarile initiale. Rezultatele financiare ale primului trimestru arata ca veniturile s-au ridicat la 27,4 milioane euro, in crestere fata de cele 6,1 milioane euro obtinute in perioada similara a anului trecut.









Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri