Grupul nipon Nintendo Co. Ltd. a anuntat ca profitul operational obtinut in primul trimestru al anului fiscal 2007-2008 a crescut de peste trei ori, datorita cererii substantiale de consolele sale de jocuri video DS si Wii, majorandu-si perspectivele anuale peste estimarile pietei, conform Reuters, citat de NewsIn.
Profitul operational al Nintendo, care este implicat intr-o lupta acerba pe piata consolelor video, evaluata la 30 miliarde dolari, cu grupurile Sony Corp. si Microsoft Corp., s-a ridicat la 90,63 miliarde yeni (756 milioane dolari) in perioada aprilie-iunie, cu mult peste rezultatul obtinut in aceeasi perioada a anului trecut, de 28,8 miliarde yeni.

Profitul net al grupului a crescut de cinci ori, pana la 80,25 miliarde yeni.

Strategia Nintendo, de a extinde popularitatea consolei sale dincolo de segmentul clasic al gamerilor inraiti, pentru a atrage si femeile sau persoanele in varsta prin oferirea de jocuri inovative si usoare, s-a dovedit castigatoare, vanzarile celor doua console produse de grupul nipon, DS si Wii, intrecand cu mult vanzarile rivalilor.

Pentru anul fiscal care se va incheia in martie 2008, compania cu sediul la Kyoto si-a majorat cu 37% estimarea de profit operational, pana la 370 miliarde yeni, peste media unui grup de analisti care, chestionati de Reuters, au mizat pe un rezultat de 304,6 miliarde yeni.

Actiunile Nintendo, grup cunoscut pentru jocurile Mario, Zelda si Donkey Kong, s-au apreciat cu 32% in primul trimestru al anului fiscal curent, depasind cu mult media Nikkei de 5%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri