Vanzarile pentru terminalul iPhone, lansat cu surle si trambite de Apple la sfarsitul lunii trecute, au fost, in primele doua zile de la aparitia pe piata, sub asteptari, scrie presa americana.
AT&T, operatorul care are exclusivitate in vanzarea iPhone, a anuntat ca a activat 146.000 de terminale pe 29 si 30 iunie, mai putin decat asteptarile investitorilor care sperau sa se vanda peste 500.000 de celulare in acest interval. Stirea a intrerupt cresterea ferma pentru actiunile Apple, pretul acestora scazand cu 8,81 dolari (6,1%), pana la 134,89 dolari, cel mai abrupt declin din ianuarie.

Analistii au avertizat in privinta numarului de telefoane activate de AT&T, deoarece multi utilizatori au intampinat probleme la activare si nu s-au putut inregistra pentru cateva zile. Intarzierile din comenzile online, stocurile limitate de aparate din magazinele AT&T, si cumparatorii care au revandut telefoanele intr-un fel sau altul au amanat activarile terminalelor vandute la lansare pana luna aceasta , este de parere Benjamin Reitzes, analist la firma UBS Investement Research. Insa un raport al CIBC World Markets aparut marti arata ca, in ultimele 10 zile, cererea pentru terminale iPhone a scazut substantial datorita nemultumirii utilizatorilor fata de intarzierile cu care operatorul transfera datele in sistem.

Rick Lindner, CFO al companiei AT&T, a declarat intr-un interviu acordat presei americane despre terminalul de la Apple, ca “asteptarile au scapat de sub control cu putin timp inainte de lansare”.”Vanzarile continua sa se mentina ridicate in luna iulie, cu trafic in magazin peste nivelul istoric”, a mai spus Lindner.

Expertii in securitate au descoperit zilele trecute prima vulnerabilitate a terminalului iPhone. Societatea Independent Security Evaluators (ISE) a conceput un program prin care poate controla de la distanta un iPhone cu ajutorul unei conexiuni Wi-Fi sau convingand utilizatorul sa acceseze un site web fraudulos. Expertii au folosit o vulnerabilitatea a browser-ului Safari pentru a lansa programul malitios, dar au asigurat ca acesta nu este unul destructiv, ci are rolul de a trage un semnal de alarma.

Compania Apple este asteptata sa isi prezinte rezultatele financiare pentru al treilea trimestru. Raportul ar trebui a cuprinda si date despre iPhone care sa clarifice situatia de pe piata. Rick Lindner considera insa ca vor exista diferente intre rezultatele anuntate de producator si cele pe care AT&T le va face publice, pentru ca in primul caz se iau in considerare unitatile vandute, in vreme ce operatorul le va numara pe cele activate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri