Grupul nipon Canon Inc. a raportat o crestere cu 7,8% a profitului obtinut in al doilea trimestru al 2007, datorita cererii substatiale pentru aparate foto digitale, reducandu-si insa estimarile anuale de profit din cauza costurilor ridicate ale deprecierii

Cel mai mare producator mondial de aparate foto, ai carui rivali mai mici Sony Corp., Eastman Kodak Co. si Olympus Corp, a beneficiat si de pe urma vanzarilor substantiale ale imprimantelor si copiatoarelor.

Pentru intregul an fiscal ce va lua sfarsit in decembrie, Canon si-a redus estimarile de profit operational cu 3%, pana la 766 miliarde yeni, sub media estimarilor unui grup de 20 de analisti care, chestionati de Reuters, au mizat pe suma de 811,7 miliarde yeni, citand o crestere cu 67 miliarde yeni a costurilor de depreciere din cauza unor modificari contabile.

In ceea ce priveste veniturile, Canon si-a modificat estimarile cu 40 miliarde yeni, momentan mizand pe venituri anuale de 4,58 mii de miliarde yeni, pentru a lua in calcul si slabiciunea, mai mare decat era asteptat, a yenului.

Canon intentioneaza sa inregistreze in 2007 cel de-al optulea an consecutiv in care a obtinut o crestere a castigurilor, iar slabiciunea yenului ofera un bonus suplimentar companiei cu sediul la Tokio.

Profitul operational al Canon s-a ridicat la 18,147 miliarde yeni (1,51 miliarde dolari) in perioada aprilie-iunie, in crestere fata de cele 168,34 miliarde yeni obtinute in aceeasi perioada a anului precedent.

Profitul net a crescut cu 17% pana la 123, 93 miliarde yeni iar vanzarile au atins nivelul de 1,127 mii de miliarde yeni, in crestere cu 9,5%.

Canon, care concureaza pe piata imprimantelor si copiatoarelor impreuna cu Xerox Corp. si Ricoh Co. Ltd., a beneficiat de pe urma vanzarilor substantiale ale imprimantelor color multumita cererii substantiale pentru modelele noi.

Avand in vedere ca numarul imprimantelor si copiatoarelor creste, profiturile obtinute de pe urma vanzarilor de consumabile scumpe, precum tonerul, inregistrand cresteri.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si