Actionarii RCS&RDS ar putea hotara la intalnirea din 6 august listarea la Bursa din Londra a maximum 15% din actiunile societatii, sub forma de certificate globale de depozit (GDR), reprezentand actiuni nominative preferentiale cu dividend prioritar fara drept de vot.

La actiunile listate in limita celor 15 procente se pot adauga actiuni emise in contextul unei optiuni de de majorare (overalottment order option), pana la cel mult 1% din numarul total de actiuni ale societatii. Actiunile vor fi listate pe piata principala, reglementata, a London Stock Exchange.

Actiunile de tipul GRD (Global Depositary Receipts) sunt titluri financiare ce permit unei companii sa obtina capital vanzand pe pietele internationale participatii in cadrul societatii.

La intalnirea din 6 august, actionarii RCS&RDS vor discuta despre modificarea valorii nominale a actiunilor de la 1 leu/actiune la 0,1 leu/actiune. Capitalul social al firmei va fi astfel impartit intr-un numar de 422.064.070 de actiuni cu valoarea de 0,1 leu/actiune.

De asemenea, actionarii ar putea aproba majorarea capitalului social prin emiterea unui numar de 77,8 milioane de noi actiuni nominative preferentiale cu dividend prioritar, fara drept de vot.

Compania RCS & RDS ofera servicii de televiziune prin cablu RCS, telefonie fixa RDS.Tel, servicii de televiziune prin satelit Digi TV, internet RDS.Net si RDS.Link, deservind in total peste doua milioane de abonati la nivel national.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si