Academia Oracle a inceput la Timisoara cursurile pentru 180 de profesori de informatica din zona de vest a tarii, in urma carora profesorii vor putea preda elevilor de clasa a XII-a, de la profilele informatice, cursul ôIntroduction to Computer Science and Businessö.
Noutatea acestui curs ce va fi predat in liceele din Romania incepand din anul scolar 2007-2008 consta in faptul ca elevii sunt familiarizati cu tehnologia informatiei aplicata in mediul economic si pot aplica cunostintele din IT in zona de business.

Profesorii romani, care anterior acestei pregatiri cu instructor in clasa au absolvit un curs online complex care a durat 9 saptamani, vor lua parte la training in clasa pe durata unei saptamani, la finalul careia vor sustine un examen de calificare pentru a preda in scoli acest program. Academia Oracle intentioneaza sa continue acest program amplu de instruire si in anul 2008, asigurandu-se ca elevii romani vor putea invata tehnologii de ultima ora. La finalul acestui program, peste 80.000 de elevi pe an vor putea beneficia de cursul Academiei Oracle prin intermediul celor 1.500 de profesori de informatica certificati ca traineri Oracle.

In prima etapa a cursurilor desfasurata la Bucuresti in mai 2007, peste 500 de profesori din zona de sud a tarii au urmat cursurile Academiei Oracle.
Initiativa de training se inscrie in parteneriatul semnat in 2006 intre Oracle Romania si Ministerul Educatiei si Cercetarii pentru a aduce ultimele tehnologii in programa scolara a liceelor din toata tara. in plus, aceasta sesiune de training reafirma promisiunea facuta de Oracle Romania si Minister de a furniza elevilor romani abilitati si cunostinte despre tehnologia actuala.

Academia Oracle vine in sprijinul a peste 300.000 de elevi din 80 de tari. Prin incheierea de parteneriate cu diverse organizatii (universitati, scoli, ministere) care cred in pregatirea din timp a carierei, Academia Oracle ii sustine pe elevi in acumularea abilitatilor si cunostintelor tehnologice necesare carierelor din secolul al 21-lea.

Oracle este cea mai mare companie de software pentru mediul enterprise din lume.
Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â.├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din sec╚Ťiunea IT & C »Setari Cookie-uri