Al doilea operator american de telefonie mobila, Verizon Wireless, a declarat ca va cumpara Rural Cellular pentru 757 milioane de dolari, achizitie care ii va permite sa reduca costurile de roaming si sa isi extinda baza de clienti, potrivit oficialilor companiei.

Verizon Wireless, un joint venture intre Verizon Communications si Vodafone Group, a anuntat ca actionarii Rural Cellular vor primi 45 de dolari pe actiune in cash, o prima de 16% fata de valoarea actiunilor din ultimele zece zile de tranzactie bursiera si un castig de 41% fata de pretul afisat la inchiderea bursei de vineri, de 31,88 dolari pe actiune.

In total, tranzactia se ridica la 2,67 miliarde dolari, incluzand estimarile datoriilor nete, au precizat reprezentantii Verizon Wireless. In urma vanzarii, Verizon Wireless ar economisi peste un milliard de dolari din reducerea tarifelor de roaming si a cheltuielilor operationale, potrivit declaratiilor oficialilor companiei.

Achizitia, care se va incheia cel mai probabil in prima jumatate a anului 2008, va aduga peste 700.000 de abonati clientelei deja existente.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Drumul de la multinationala la doua businessuri si un exit