La patru ani de la cumpararea brand-ului Linksys, fondat in 1988 de Victor si Janie Tsao, Cisco se hotaraste sa renunte la el, relateaza Techworld.

Cisco nu a facut un anunt ofcicial pentru aceasta decizie, insa John Chambers, CEO-ul companiei, a “scapat” subiectul la o intalnire cu jurnalistii europeni. De la o data care nu a fost specificata, toate produsele sub marca Linksys vor aparea sub numele diviziei SMB (small and medium-sized businesses), a spus Chambers. Cele doua companii au avut deja cateva luni la dispozitie pentru a integra produsele, proces care este aproape de indeplinire.

”Motivul pentru care am pastrat brand-ul Linksys se datoreaza faptului ca este chiar mai bine cunoscut in Statele Unite decat Cisco. Cand mergi la nivel global, exista un mic avantaj in acest lucru”, a declarat Chambers. Acesta nu a vorbit pe larg despre schimbarile aparute de la cumpararea brand-ului.

In ochii consumatorului, insa, Cisco ramane o companie mai putin cunoscuta decat propriul brand sub care apar routere wireless cumparate in intreaga lume. “In termenii evolutiei branding-ului, toate vor ajunge la un brand Cisco in timp”, a mai spus Chambers, fara sa dea o data precisa pentru aceste proiecte.

Cisco si-a anuntat planurile de achizitie a brand-ului Linksys in martie 2003 si a incheiat afacerea in luna iulie a aceluiasi an, contra sumei de 500 milioane dolari.

Cisco System, companie internationala cu cartierul general situat in California, creeaza si vinde tehnologie pentru comunicare si retelistica. Initial compania producea doar routere multi-protocol, dar si-a diversificat produsele atat din gama hardware cat si software. Cisco System a incheiat al treilea trimestru al anului fiscal 2007 cu venituri in crestere cu 21 de procente, pana la cifra de 8,9 miliarde dolari. Veniturile din vanzarea de routere au crescut de la an la an cu 16 procente, cele din vanzarea switch-urilor cu 15 procente, iar tehnologiile avansate au adus cresteri de pana la 24 %.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Spionajul SUA risca sa provoace "spargerea Internetului"