Alcatel - Lucent a anuntat marti o pierdere neta inregistrata in al doilea trimestu al 2007 mai mare decat era estimat, din cauza scaderii vanzarilor si a costurilor generate de procesul de fuziune al celor doua grupuri, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Compania franco-americana, specializata in productia de echipamente de telecomunicatii, a anuntat marti o pierdere neta de 336 milioane euro (459,3 milioane dolari) pentru al doilea trimestru al 2007, fata de un profit de 302 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut. Analistii estimau o pierdere de 147,1 milioane euro, conform Reuters Estimates.

Compania, care a reconfirmat obiectivele anuale de crestere a vanzarilor, a adaugat ca acest rezultat include impactul unei unor castiguri si plati neasteptate in suma de 176 milioane de euro.

Grupul francez Alcatel si cel american Lucent au inceput sa isi desfasoare activitatea ca o entitate unica incepand cu data de 1 decembrie 2006.

Grupul a confirmat ca se asteapta sa genereze economii inainte de plata taxelor de 600 milioane euro ca rezultat al fuziunii, precizand ca a concediat pana in acest moment un numar de 3.800 de lucratori, reprezentand 30% din obictivul anuntat, ce prevede concedierea a 12.500 de persoane in urmatorii trei ani.

Alcatel-Lucent a anuntat o pierdere operationala ajustata de 19 milioane euro pentru al doilea trimestru al anului curent, rezultat mult mai slab decat estimau analistii, care mizau pe un profit operational de 67,8 milioane euro, conform unui sondaj realizat de Reuters.

Vanzarile pentru al doilea trimestru au scazut pana la 4,326 miliarde euro, fata de cele 4,491 miliarde euro inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut.

Nou-creata companie incearca sa reconstruiasca relatia cu clientii, care a fost afectata de nesiguranta legata de viitorul tehnologic al grupului si de alegerea produselor dezvoltate.

In aprilie, Alcatel - Lucent a emis o avertizare care indica o scadere mai mare decat era asteptat a vanzarilor inregistrate in al doilea trimestru al 2007, in mare parte din cauza fuziunii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Noua amenințare informatică care îți golește conturile bancare
Setari Cookie-uri