Trei reprezentanti ai Hewlett Packard au discutat cu primarul Iasiului Gheorghe Nichita posibilitatea deschiderii unui centru in capitala Moldovei, respectiv o fabrica virtuala pentru servicii financiare si administrative

“Deocamdata, ei studiaza oportunitatile de afaceri din mai multe orase. S-au interesat in special de infrastructura de transport si au avut intalniri si cu reprezentanti ai universitatii. Sper sa-i convingem sa aleaga Iasiul. Prin deschiderea centrului, s-ar crea 1.000 de locuri de munca”, a declarat, citat de NewsIn, primarul Gheorghe Nichita.

Acesta a adaugat ca reprezentantii Hewlett Packard i-au solicitat detalii despre strategia municipiului Iasi, in special pe componenta servicii comunicationale.

Potrivit primarului Iasiului, compania va lua o decizie in privinta locatiei noului centru in urmatoarele noua luni, dupa studierea oportunitatilor de afaceri si din alte orase.

Hewlett Packard a deschis in martie 2006, in capitala, un centru de externalizare a proceselor de afaceri, clientii companiei beneficiind de servicii de gestiune a comenzilor, servicii de administrare a contractelor, servicii de gestionare a proceselor financiare de creditare cat si servicii de urmarire a balantelor de plati.

Producatorul mondial de calculatoare are peste 160.000 de angajati iar in anul 2006 a inregistrat o cifra de afaceri de 94 miliarde de dolari.

In Romania, Hewlett Packard are in capitala aproximativ 1.600 de angajati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Brandul OPPO intră oficial în România: ce smartphone-uri oferă
Setari Cookie-uri