Nokia a primit autorizatia de constructie pentru fabrica de telefoane mobile de la Jucu

Nokia a anuntat astazi ca autoritatile romane au eliberat autorizatia de constructie pentru viitoarea fabrica a companiei, situata in parcul industrial din Jucu. Lucrarile urmeaza sa inceapa imediat, iar debutul operatiunilor de productie este planificat pentru prima jumatate a anului 2008.

„Suntem bucurosi sa anuntam demararea lucrarilor de constructie pentru fabrica noastra din Jucu. Acest moment important este rezultatul colaborarii extrem de eficiente dintre Nokia, Consiliul Judetean Cluj si Tetarom. Stransa colaborare dintre aceste organisme a permis ca evolutia proiectului de constructie a fabricii de dispozitive mobile, cat si a parcului industrial din Jucu, sa decurga conform planificarii initiale,” a declarat John Guerry, director general al fabricii Nokia de la Jucu.

Pe 26 martie 2007, Nokia a facut publica intentia companiei de a construi o noua facilitate de productie in Jucu, Judetul Cluj, investitia ridicandu-se la 60 milioane EUR. Nokia a prevazut ridicarea graduala a fabricii si recrutarea a aproximativ 500 de angajati pana la sfarsitul anului 2007. Se estimeaza ca numarul angajatilor va ajunge la 3.500 in momentul in care fabrica va functiona la capacitate maxima.

Nokia este liderul mondial in domeniul mobilitatii, impulsionand transformarea si cresterea industriei de comunicatii si a celei de Internet, devenite acum convergente.

Nokia produce o gama larga de dispozitive mobile, oferindu-le oamenilor, prin intermediul acestor dispozitive, acces la experiente mobile diverse: muzica, servicii de navigatie, vizualizare de continut video, vizionare TV, utilizare de jocuri si imagini, precum si posibilitatea de a lucra in afara biroului. Nokia ofera, de asemenea, echipamente, solutii si servicii pentru retelele de comunicatii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri