Fanii Grand Theft Auto mai au de asteptat pana la jumatatea lui 2008

Actiunile companiei Take-Two Interactive Software, producatorul seriei de success Grand Theft Auto (GTA), au scazut cu 16% dupa ce compania a anuntat amanarea lansarii noului Grand Theft Auto IV pentru jumatatea lui 2008, informeaza BBCNews.

Compania a declarat ca amanarea lansarii Grand Theft Auto IV va cauza pierderi in situatia financiara anuala. Jocul, programat sa apara in luna octombrie, ca avanpremiera a perioadei de sarbatori, isi va face acum aparitia pe rafturile magazinelor cel tarziu in a doua jumatate a anului viitor.

Anuntul a venit ca un soc pentru gigantii Microsoft si Sony, care sperau sa isi majoreze vanzarile consolelor de jocuri odata cu lansarea noului GTA. “E o mare dezamagire ca jocul nu va aparea in perioada sarbatorilor. E unul din cele mai mari jocuri realizate vreodata”, a declarat Mike Hickey, analist al Janco Partners. “E foarte probabil ca aceasta situatie sa afecteze vanzarile consolelor Sony Playstation 3 si Microsoft Xbox 360”, a continuat Hickey.

In ultimii ani, compania Take-Two a intampinat numeroase dificultati financiare, rezultate slabe si probleme de contabilitate, dar si controverse legate de unele din jocurile sale. Firma din New York a fost acuzata de supraevaluarea profiturilor si afisarea de continut grafic sexual explicit in unul din jocurile GTA, care a fost imediat retras din mai multe magazine.

La inceputul acestui an, actionarii nemultumiti au demis presedintele companiei si un numar majoritar de directori. In luna iunie, Take-Two Interactive a declarat ca va reduce numarul de angajati pentru a-si micsora costurile cu aproximativ 25 milioane de dolari pana in 2008.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri