Actiunile companiei Take-Two Interactive Software, producatorul seriei de success Grand Theft Auto (GTA), au scazut cu 16% dupa ce compania a anuntat amanarea lansarii noului Grand Theft Auto IV pentru jumatatea lui 2008, informeaza BBCNews.
Compania a declarat ca amanarea lansarii Grand Theft Auto IV va cauza pierderi in situatia financiara anuala. Jocul, programat sa apara in luna octombrie, ca avanpremiera a perioadei de sarbatori, isi va face acum aparitia pe rafturile magazinelor cel tarziu in a doua jumatate a anului viitor.

Anuntul a venit ca un soc pentru gigantii Microsoft si Sony, care sperau sa isi majoreze vanzarile consolelor de jocuri odata cu lansarea noului GTA. “E o mare dezamagire ca jocul nu va aparea in perioada sarbatorilor. E unul din cele mai mari jocuri realizate vreodata”, a declarat Mike Hickey, analist al Janco Partners. “E foarte probabil ca aceasta situatie sa afecteze vanzarile consolelor Sony Playstation 3 si Microsoft Xbox 360”, a continuat Hickey.

In ultimii ani, compania Take-Two a intampinat numeroase dificultati financiare, rezultate slabe si probleme de contabilitate, dar si controverse legate de unele din jocurile sale. Firma din New York a fost acuzata de supraevaluarea profiturilor si afisarea de continut grafic sexual explicit in unul din jocurile GTA, care a fost imediat retras din mai multe magazine.

La inceputul acestui an, actionarii nemultumiti au demis presedintele companiei si un numar majoritar de directori. In luna iunie, Take-Two Interactive a declarat ca va reduce numarul de angajati pentru a-si micsora costurile cu aproximativ 25 milioane de dolari pana in 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri