Google Inc. a investit sute de milioane de dolari in proiectul sau de telefon mobil si momentan negociaza cu mai multi operatori de telefonie din Statele Unite ale Americii si Europa, a anuntat cotidianul Wall Street Journal
Anian, o companie detinuta de Reuters, care monitorizeaza tendintele industriale pentru investitori institutionali, a anuntat luna trecuta ca Google a semnat un acord cu grupul taiwanez High Tech Computer privind crearea unui model de telefon dotat cu sistem Linux, ce urmeaza a fi lansat in primul trimestru al 2008.

Din raportul publicat de compania Anian reiese, conform unor surse industriale, ca grupul T-Mobile, detinut de Deutsche Telekom urmeaza a fi partenerul Google pentru piata americana in timp ce grupul Orange, detinut de France Telecom, va vinde acest model de telefon pe alte piete, potrivit NewsIn.

WSJ a precizat ca Google a contactat deja primii doi furnizori de servicii de telecomunicatii din SUA, AT&T Inc si VerizonWireless, in ultimele luni pentru ca aceste doua grupuri sa vanda telefoane dotate cu servicii Google.

Raportul Anian precizeaza ca Verizon Wireless a refuzat integrarea software-ului Google pe telefoanele proprii din cauza cererilor Google legate de veniturile obtinute din publicitate.

O persoana familiara cu aceasta situatie a declarat pentru Reuters ca discutiile intre Verizon Wireless, detinuta de Verizon Communications Inc., Vodafone Group Plc. si Google nu au dus la semnarea unui acord.

T-Mobile si Vodafone incorporeaza deja software-ul Google in cadrul telefoanelor vandute in Europa, in timp ce AT&T ofera acest serviciul printre alte optiuni de cautare pe web.

Google a precizat intr-un email ca "se afla in parteneriat cu mai multi operatori de telefonie si producatori de telefoane, precum si cu furnizori de continut din lume", fara a oferi insa detalii suplimentare.

Compania americana a adaugat ca serviciile wireless reprezinta o piata din ce in ce mai importanta insa nu a anuntat planuri privind constructia unui telefon mobil.

Google a construit deja telefoane prototip si a discutat detaliile tehnice cu anumiti producatori precum LG Electronics, a precizat The Wall Street Journal, citat de Reuters.

Publicitatea prin intermediul telefoanelor mobile reprezinta o piata destul de restransa dar operatorii de telefonie si companiile de publicitate spera ca acest lucu sa se schimbe.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri