Autoritatile americane au efectuat raiduri in 16 state pentru a opri vanzarea de microcipuri modificate, folosite pentru a instala pe console jocuri sau aplicatii piratate.
Agentii de la Immigration and Customs Enforcements (ICE) au executat 32 de mandate federale de perchezitie in magazine, in locuinte sau in diferite locatii asociate cu subiecti implicati in importarea si vanzarea de dispozitive instalate pentru evitarea drepturilor de autor, produse in strainatate si vandute in SUA.

Cand un microcip modificat este instalat pe o consola, permite utilizatorului sa evite sistemele de protectie si sa se joace astfel un joc piratat. Aceste microcipuri sunt create pentru consolele Nintendo2 si Wii, produse de Nintendo, Playstation2, de la Sony si pentru modelele Xbox si Xbox 360, produse de Microsoft.

Raidurile au urmat unei investigatii asupra acestor cipuri produse, de obicei in afara granitelor SUA si importate.

“Dispozitivele ilegale de tipul celor tintite azi sunt create cu un singur scop, sustragerea de la platirea drepturilor de autor”, a spus Julie L. Myers , secreatar asistent al Homeland Security pentru ICE. “Aceste nereguli costa afacerile legitime cateva miliarde de dolari anual si faciliteaza alte tipuri de delicte, ca pirateria software, contrabanda, sau spalarea banilor”, a mai spus Myers.

Datele centralizate de ICE arata ca microcipurile modificate pentru populara consola Wii sunt foarte cautate, astfel incat din luna aprilie a acestui an si pana la inceputul lunii august au fost confiscate 61.000 de asemenea dispozitive.

Americanii au inregistrat o crestere a incalcarii drepturilor de proprietate intelectuala cu 83 de procente si 14.675 cazuri de produse contra-facute care valoreaza mai mult de 155 de milioane de dolari. Statele Unite pierd annual circa 250 de miliarde de dolari din piraterie si bunuri falsificate, arata datele ICE.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri