HP contesta rezultatele unui studiu publicat saptamana trecuta de cercetatorii australieni, in care se afirma ca unele din imprimantele laser produse de companie raspandesc in aer pulberi care pot fi toxice, a anuntat compania luni, citata de Computerworld.

Cercetatorii de la Universitatea Queensland din Brisbane au publicat joi rezultatele unui studiu care a masurat emisiile de pulberi de cerneala provenite din 58 de imprimante. Circa 90% din modelele de imprimante care s-au incadrat in categoria de nivel inalt al emisiilor erau produse de HP.

"Imprimantele emit pulberi ultrafine in timpul utilizarii, dar nivelul emisiilor este sub limitele stabilite de standardele de protectie a muncii", au declarat reprezentantii HP.

Studiul australian se numara printre primele investigatii asupra emisiilor de particule din imprimantele laser. Natura exacta a mecanismului prin care imprimantele produc si raspandesc in aer pulberi nu este in intregime cunoscuta, potrivit autorilor studiului.

Hewlett-Packard este cel mai mare producator de imprimante si consumabile din lume. Anul trecut, HP a fost, la nivel mondial, compania de tehnologie cu cele mai mari vanzari, raportand incasari de 91.7 miliarde de dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Top: Care sunt cele mai valoroase branduri din lume