HP contesta un studiu potrivit caruia imprimantele ar raspandi pulberi toxice

HP contesta rezultatele unui studiu publicat saptamana trecuta de cercetatorii australieni, in care se afirma ca unele din imprimantele laser produse de companie raspandesc in aer pulberi care pot fi toxice, a anuntat compania luni, citata de Computerworld.

Cercetatorii de la Universitatea Queensland din Brisbane au publicat joi rezultatele unui studiu care a masurat emisiile de pulberi de cerneala provenite din 58 de imprimante. Circa 90% din modelele de imprimante care s-au incadrat in categoria de nivel inalt al emisiilor erau produse de HP.

"Imprimantele emit pulberi ultrafine in timpul utilizarii, dar nivelul emisiilor este sub limitele stabilite de standardele de protectie a muncii", au declarat reprezentantii HP.

Studiul australian se numara printre primele investigatii asupra emisiilor de particule din imprimantele laser. Natura exacta a mecanismului prin care imprimantele produc si raspandesc in aer pulberi nu este in intregime cunoscuta, potrivit autorilor studiului.

Hewlett-Packard este cel mai mare producator de imprimante si consumabile din lume. Anul trecut, HP a fost, la nivel mondial, compania de tehnologie cu cele mai mari vanzari, raportand incasari de 91.7 miliarde de dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri