Vanzarile online cu amanuntul din Statele Unite ar putea ajunge la cifra de 131 miliarde de dolari anul acesta.
Comertul online cu amanuntul a inregistrat anul acesta cresteri de 23 de procente in al doilea trimestru al anului 2007, arata comScore, iar pe masura ce acest canal se va maturiza, in perioada 2007- 2011, rata medie anuala de crestere ar putea incetini pana la 17,5 procente, inregistrandu-se insa o crestere a cheltuielilor si nu a noilor-veniti, arata un raport realizat de eMarketer.

Potrivit comScore cheltuielie pentru comertul online, inclusiv cele pentru calatorii rezervate prin internet, au crescut cu 19%, pana la cifra de 47,5 miliarde de dolari in al doilea trimestru al anului 2007. Americanii au cheltuit online, in anul 2006, 170,8 miliarde de dolari, iar comScore estimeaza ca anul acesta sumele ar putea atinge 200 de miliarde de dolari.

“Vanzarile online cu amanuntul au avut o crestere solida in al doilea trimestru, dupa un debut modest la inceputul anului”, a declarat Gian Fulgoni, presedintele comScore. Acesta a adaugat ca in ultimii ani cresterea inregistrata in vanzarile online are o medie situata in jurul valorii de 23 de procente.

Pentru jocuri video, console si accesorii americanii au cheltuit prin internet mai mult cu 159% in al doilea trimestru al anului 2007, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Potrivit raportului comScore, acestea au fost cele mai cumparate produse din mediul virtual. In Statele Unite s-a cheltuit pentru sport si fitness cu 58% mai mult decat in perioada similara a anului trecut. Pentru electronice, in afara de periferice pentru PC-uri, cresterea a fost cu 51de procente mai mare, iar pentru software, fara jocurile video, vanzarile online au crescut cu 23 de procente in al doilea trimestru al anului.

Amazon estimeaza ca vanzarile sale vor creste cu 29 pana la 34 de procente pana la sfarsitul anului, ceea ce pentru analistii eMarketer inseamna ca previziunile lor pentru 2007 “ar putea merge direct la tinta”.

Pe piata autohtona se estimeaza ca vanzarile online vor depasi 100 de milioane de euro. “Rata de crestere a e-commerce-ului din Romania este inca foarte mare”, sunt de parere reprezentantii companiei Domo. Alex Stioca, Manager dol.ro, RTC, este de parere ca valoarea comertului electronic se va dubla anul acesta in Romania, si va atinge valori 120-130 de milioane de euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri