In versiunea Longhorn a sistemului creat de Microsoft, specialistii din Redmond au inlocuit asa-numita eroare de sistem "blue screen of death" cu noul concept "red screen of death". Aceasta, ca si predecesoarea, le va indica utilizatorilor problemele grave aparute in sistem.

Michael Kaplan este unul dintre tehnicienii de la Microsoft si un blogger inrait, care a experimentat deja versiunea beta 4074 a viitorului Longhorn. El spune ca utilizatorii nu vor mai intalni detestabilul ecran albastru insa ne asigura ca acesta in nici un caz nu a disparut, ci pur si simplu a fost inlocuit cu "ecranul rosu", din spusele unor fani anti-windows acesta generandu-se de fapt dintr-o eroare de raportare de culoare, albastru in cazul nostru transformandu-se in... rosu.

"Ecranul rosu" este strict inrudit cu "ecranul albastru" insa, spre diferenta de fratele mai mic, este mult mai rau, anuntand doar erorile serioase. Kaplan, totusi, si-a reamintit repede din ce firma face parte si ce mana il hraneste, asa ca a dres problema in stil Microsoft: "Ecranul rosu a aparut doar dupa niste schimbari fortate de set-up si modificari majore in registri, deci utilizatorii obisnuiti vor vedea foarte rar acest ".