Vodafone Group, gigantul furnizor de telefonie mobila, a anuntat ca nu va vinde stocul de 45% de actiuni detinute in compania americana Verizon Wireless, informeaza International Herald Tribune.

Vodafone, a doua companie mondiala ca numar de abonati, intentiona sa isi vanda actiunile detinute in Werizon Wireless, joint-venture intre Verizon Communications si Vodafone Group, pentru suma de 10 miliarde de dolari, desi stocul era evaluat la 45 de miliarde de dolari de catre analisti.

Oficialii Vodafone au declarat ca au renuntat la idea vanzarii, pe motivul unei “posibilitati de crestere puternica” in viitor a afacerii Verizon Wireless.

Initial, actionarii Vodafone si-au manifestat frustrarea in privinta valorii Verizon Wireless, controlata majoritar de compania de telecomunicatii Verizon Communications, sustinand ca aceasta valoare nu se reflecta in pretul actiunilor Vodafone, unitatea urmand sa beneficieze de dividende abia incepand cu 2009.

Investitorii companiei au refuzat propunerea unui actionar minor, Efficient Capital Structures, de a plasa stocul detinut de Vodafone intr-o companie listata separat. Unii analisti sunt de parere ca orice vanzare partiala a stocului Vodafone va impulsiona o vanzare totala si un control al fondurilor de investitii independente asupra evaluarii acestuia, limitand pozitia Vodafone in cazul unei tranzactii ulterioare.

Momentan, compania cu sediul in Marea Britanie evalueaza toate optiunile existente in divizia americana Vodafone, care contribuie cu peste 20% la profitul operational al companiei, mentioneaza Arun Sarin, presedintele Vodafone.

Verizon Communications, al doilea operator de telefonie de pe piata americana, si-a anuntat de mult intentia de a cumpara Vodafone.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
O noua runda de finantare ,,Connecting for Good"