Autoritatea in Comunicatii a comunicat RCS&RDS noi obligatii legate de interconectarea cu alti operatori, care limiteaza la 1,1 eurocenti pe minut tariful pentru terminarea apelurilor fixe si impune operatorului sa rezolve cererile de interconectare cu alte retele in cel mult doua luni.

Compania RCS&RDS va fi obligata ca in termen de trei zile sa publice pe pagina sa de internet anumite informatii referitoare la punctele sale de acces, precum si tarifele tuturor serviciilor si facilitatilor asociate interconectarii. Termenul maxim de negociere in vederea incheierii unui acord de interconectare va fi de doua luni de la data primirii de catre RCS & RDS a unei cereri in acest sens, iar, in ceea ce priveste implementarea acordurilor de interconectare, termenul maxim va fi de trei luni de la data incheierii acestora.

In ceea ce priveste cererile de interconectare transmise RCS&RDS pana la data de 20 iunie 2007 inclusiv, termenul maxim de negociere va fi de 15 zile de la data comunicarii deciziei, se arata intr-un comunicat al Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI).

De asemenea, RCS&RDS va avea obligatia de a transmite ANRCTI o copie dupa fiecare dintre cererile de interconectare si, respectiv, dupa fiecare dintre cererile de modificare, completare sau retragere a cererii initiale, in termen de doua zile de la data primirii acestora.

"Prin dispozitiile acestei decizii se urmareste asigurarea unui cadru legal transparent privind interconectarea cu reteaua publica de telefonie fixa operatã de RCS&RDS", se mai arata in comunicat.

In conformitate cu prevederile Ordonantei Guvernului nr.34/2002, in vederea asigurarii conectivitatii intre utilizatorii finali, ANRCTI are competenta legala de a impune in sarcina RCS&RDS, in calitatea acestuia de operator care controleaza accesul la utilizatorii finali, obligatia de a realiza interconectarea propriei retele, precum si de a stabili conditiile in care va asigura interconectarea.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si