Operatorul prin cablu Liberty Global, prezent in Romania prin UPC, a inregistrat, in primul semestru al acestui an, o crestere a veniturilor de 39% fata de aceeasi perioada a anului trecut, si a anuntat pierderi de clienti ai serviciilor video in Romania si Ungaria, informeaza Worldscreen.com.

Compania a inregistrat, in prima jumatate a anului, venituri de 4,29 miliarde de dolari si pierderi de 265,8 milioane de dolari, fata de profitul de 292,4 milioane de dolari pe care l-a inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut.

Cresterea veniturilor este explicata de achizitia companiilor Telenet din Belgia, Cable West din Japonia si Karneval din Republica Ceha.

Reprezentantii Liberty Global au anuntat ca, la data de 30 iunie 2007, avea 14,7 milioane de clienti pentru serviciile video, 4,9 milioane de clienti pentru cele de internet prin banda larga si 3,5 milioane de clienti pentru telefonie. Dintre clientii serviciile video, 10,9 milioane sunt abonati ai serviciului de cablu analog, 2,8 milioane, ai celui de cablu digital si 1 milion sunt utilizatori ai serviciilor DTH (direct-to-home, televiziune digitala prin satelit).

Compania Liberty Global a anuntat ca, in ultimul trimestru, a pierdut 54.000 de clienti ai serviciilor video, in mare parte din cauza competitiei foarte puternice din Romania si Ungaria.

Liberty Global este cel mai mare operator de servicii prin cablu din Europa si SUA si este prezent si in Asia si America Latina. Compania ofera servicii video, voce si acces la internet in 16 tari. in Romania, Liberty Global este prezent prin operatorul UPC.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Comisia Europeana a dat unda verde achizitiei Vodafone a UPC