La doi ani dupa anuntarea unui posibil parteneriat dintre Google si Sun Microsystems in lupta cu Microsoft si al sau pachet Office, iata ca cele doua companii au ajuns in sfarsit la o intelegere, informeaza Forbes.
Zilele trecute, Google a inceput introducerea soft-ului Sun StarOffice, o suita de aplicatii de editare de texte, calcul tabelar si alte aplicatii, in pachetul sau Google Pack disponibil pentru descarcare gratuita.

Pachetul Google continua eforturile companiei de a se dezvolta in alte directii exceptand cautarea online, oferind noi experiente utilizatorilor, atat online, cat si offline. Sun StarOffice, versiune care va concura popularul Microsoft Office, va completa gama de aplicatii gratuite deja oferite de Google clientilor sai, browser-ul Firefox, al doilea nume mondial dupa Internet Explorer al Microsoft si RealPlayer produs de RealNetworks, un player media concurand puternic cu Microsoft Media Player.

StarOffice este versiunea comerciala a programului gratuity OpenOffice conceput de Sun, descarcat pana in prezent de aproximativ 100 milioane de utilizatori. In mod normal, versiunea ar costa 70 de dolari pentru download, dar este distribuita gratuit de Google si, in plus, beneficiaza de numeroase imbunatatiri si de suport tehnic din partea companiei producatoare.

Google a contribuit la versiunea Office oferita de Sun prin integrarea abilitatilor motorului sau de cautare in produsele StarOffice, a declarat Rich Green, vice presedintele executive al diviziei software din cadrul Sun Microsystems. De exemplu, utilizatorii vor putea sa scoata in evidenta diversi termeni din documentul de procesare de text si sa caute acele cuvinte online, evident prin motorul de cautare Google.

Cei doi gigantii IT au refuzat sa comenteze acordul final, rezultat al parteneriatului anuntat in octombrie 2005.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri