Grupul britanic Vodafone, a doua companie de telefonie mobila din lume dupa numarul de clienti, urmareste sa semneze contracte in valoare de aproximativ 1,8 miliarde dolari pentru a extinde reteaua filialei indiene, a scris cotidianul New York Times

Contractele, unele dintre cele mai mari din India, vor fi acordate companiilor Nokia Siemens Networks, Ericsson si Motorola, mai relateaza ziarul, citand surse apropiate afacerii. Filiala indiana a grupului britanic, Vodafone Essar, va discuta contractele la o intalnire a boardului de luna viitoare.

Directorul general al Vodafone, Arun Sarin, a declarat, in iunie, ca grupul va investi doua miliarde de dolari in acest an pentru extinderea operatiunilor in India, piata de telefonie mobila cu cea mai mare crestere din lume, pe care intra, lunar, peste sase milioane de noi utilizatori.
Vodafone a cumparat, la inceputul acestui an, pachetul majoritar de actiuni al Hutchison Essar, pentru 11,1 miliarde de dolari.

Gigantul telefoniei mobile a inregistrat venituri solide in primul trimestru al acestui an si o crestere a numarului de clienti, deoarece dezvoltarea puternica a afacerilor grupului in India si Turcia a compensat problemele de pe pietele germana si italiana. Vodafone a anuntat ca a castigat 9,1 milioane de noi clienti din aprilie pana in iunie, depasind asteptarile.

Dupa achizitia celui de-al treilea grup de telefonie mobila din India, baza de clienti a Vodafone a urcat la 232 milioane. Compania isi mentine previziunile de venituri anuale, care sunt estimate intre 33,3 si 34,1 miliarde lire sterline (49-50 miliarde euro), si anticipeaza un profit operational cuprins intre 9,3 si 9,8 miliarde lire sterline (13,7-14,4 miliarde euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Primele oferte combinate Vodafone + UPC: Cum se vor integra serviciile