Compania Hewlett-Packard (HP)a anuntat un profit mai mare decat asteptarile analistilor de la Wall Street pentru al treilea trimestru al anului in curs, iar actiunile au castigat doua procente, relateaza New York Times.

Veniturile nete ale companiei HP erau de 1,78 miliarde de dolari la sfarsitul lunii iulie, mai mult cu 29 de procente fata de aceeasi perioada a anului trecut. Vanzarile au crescut cu 16 procente, de la 21,89 miliarde de dolari in perioada similarata a anului trecut pana la 25,38 miliarde in al treilea trimestru al anului in curs.

Cea mai mare crestere a vanzarilor a fost inregistrata de Personal System Group, care include computere desktop si laptop, reprezentand cea mai mare sursa de venit pentru companie. Vanzarile de laptop-uri au crescut cu 54 de procente fata de anul trecut, venitul inregistrat pe acest segment fiind de 8,89 miliarde de dolari, fata de 6,92 cat a fost raportat anul trecut.

Compania detinea 19 procente din vanzarile de calculatoare din al doilea trimestru, situandu-se astfel pe primul loc in topul celor mai mari vanzatori, conform unui studiu elaborat de IDC. Analistii s-au temut de o posibila scadere a diviziei de imagine si print a companiei, una dintre sursele importante de venit pentru HP. Insa profitul operational al companiei a crescut cu 11 procente pana la 981 milioane de dolari. Divizia de imprimante a contribuit la aceasta suma cu aproximativ 40 de procente, potrivit New York Times.

Pentru trimestrul urmator HP asteapta vanzari de 27 pana la 27,2 miliarde de dolri, mai mari decat 26,46 miliarde, cifra apreciata de analistii Wall Street.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si