Cloudprint, dezvoltat in ultimele luni de un grup de cercetatori din laboratoarele Hewlett-Packard, este un serviciu gratuit online care face posibila stocarea, trimiterea si printarea documentelor de pe orice imprimanta, utilizand doar telefonul mobil, informeaza International Herald Tribune.

Serviciul a aparut ca rezultat al discutiei in care s-au urmarit beneficiile pe care le-ar putea avea compania specializata in computere si printare de pe urma introducerii pe piata a smartphone-urilor ca Apple iPhone, a declarat Patrick Scaglia, director al HP pentru divizia de Internet si tehnologii IT.

Ideea care a stat la baza lansarii serviciului este, in principal, facilitarea obtinerii documentelor fizice pentru turisti de pe calculator si imprimanta, pentru ca acestia sa poata lua documentele si sa le utilizeze doar cu ajutorul telefonului mobil si al accesului local la o imprimanta.

Practic, utilizatorii trebuie mai intai sa “printeze” documentele catre un server HP conectat la Internet. Sistemul le transmite un cod de document direct pe telefonul mobil, facand posibila primirea si printarea documentului indifferent de locatie.

Mai tarziu, folosind serviciul SMS prin care s-a primit codul , documentul se va recupera introducand numarul de telefon al posesorului mobilului si un cod afisat pe site-ul Cloudprint. Documentele se pot vizualiza in format PDF, gata de printat la orice imprimanta din apropierea utilizatorului.

Serviciul Cloudprint vine in intampinarea dorintelor utilizatorilor cu o carte de adrese, afisand locatiile publice unde pot fi gasite imprimante, prin parteneriat cu Google Maps. Sistemul Cloudmark functioneaza momentan cu orice imprimanta conectata la un computer pe care ruleaza sistemul de operare Windows, dar este planificata si o versiune pentru Macintosh in viiitorul apropiat.

Lansarea Cloudprint se incadreaza in strategia HP de creare a unui business adiacent care sa revigoreze vanzarile de rezerve si stocuri ale diviziei de printare. Stategia a multumit pe deplin conducerea HP, compania anuntand ca profitul operational al diviziei de printare s-a majorat cu 11% in al treilea trimestru al anului comparative cu aceeasi perioada a anului precedent.

Acesta este primul serviciu de acest fel dintr-o serie de initiative HP care urmaresc desprinderea procesului de printare de desktop-uri, a declarat Scaglia. La sfarsitul lunii august HP va anunta un parteneriat cu un retailer important care va oferi o varietate de servicii de printare prin conexiune web, in sute de locatii din statul american.

Hewlett-Packard este una din cele mai mari companii de IT la nivel mondial, cu sediul in Palo Alto, California. Compania opereaza in peste 170 de state. La sfarsitul lunii iulie, oficialii HP au anuntat venituri de 100,5 miliarde de dolari pentru al patrulea trimestru fiscal. In prezent, HP ocupa locul 14 in topul 500 realizat anual de Forbes.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si