Vanzarile de DVD-uri in format Blue-Ray le-au depasit pe cele in format HD-DVD

Compania de cercetare de piata Home Media Research a anuntat ca in prima jumatate a anului acesta s-au vandut in America de Nord de doua ori mai multe DVD-uri in formatul de inalta rezolutie Blue-Ray decat in formatul concurent HD-DVD.

Blue-ray si HD-DVD sunt standarde concurente pentru distributia de discuri video a filmelor de inalta definitie, care ofera o calitate sporita a imaginii. Standardul Blu-ray este sprijinit de Sony, in parteneriat cu Philips, Sun Microsystems, Dell, Pioneer, TDK si Apple. Standardul HD-DVD este sprijinit de Microsoft, impreuna cu Toshiba, Sanyo, RCA, si Intel. Cele doua formate nu sunt compatibile si necesita echipament de redare special.

In perioada perioada ianuarie-iulie, in America de Nord s-au vandut 1,6 milioane de filme Blue-Ray, comparativ cu 795.000 de filme in format HD-DVD.

Cumulat, in America de Nord s-au vandut 3,7 milioane de discuri DVD de inalta rezolutie, de la lansarea celor doua formate, in primavara anului trecut. Dintre acestea, 2,2 milioane de discuri vandute au fost in formatul Blue-ray, iar 1,5 milioane de unitati in formatul HD-DVD.

Vanzarile filmelor Blue-Ray au fost impulsionate de lansarea consolei de jocuri Playstation 3, care poate reda filme in acest format. in iunie, lanturile de magazine Blockbuster si Target au incheiat intelegeri exclusive pentru a distribui numai filme in format Blue-ray.

In Europa, formatul Blue-Ray detinea, la sfarsitul lunii iulie, 67% din piata DVD-urilor de inalta rezolutie, potrivit datelor furnizate de Sony.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri