Compania germana Deutsche Telekom a obtinut luni permisiunea Comisiei Europene (CE) pentru ca unitatea sa T-Mobile Olanda sa cumpere subsidiara olandeza a diviziei Orange a France Telecom, consemneaza Reuters, citat de NewsIn.
"Comisia a concluzionat ca aceasta tranzactie nu ar dauna semnificativ competitiei eficiente din zona economica europeana (European Economic Area -EEA-) sau vreunei parti importante a acesteia", se spune intr-un comunicat al Comisiei Europene.

Deutsche Telekom, cel mai mare furnizor de servicii de telecomunicatii din Europa, a anuntat in iunie ca intentioneaza sa faca aceasta cumparare, iar surse avizate au spus ca Deutsche Telekom va plati pentru compania olandeza aproximativ 1,3 miliarde euro (1,76 miliarde dolari).

Firma franceza a acceptat anterior sa cumpere furnizorul spaniol de servicii de internet Ya.com de la Deutsche Telekom pentru suma de aproximativ 320 milioane euro.

Tranzactia a adus compania Orange pe locul doi al pietei spaniole de internet cu banda larga cu peste 1 milion de abonati si o cota de piata de 18%.

Deutsche Telekom a anuntat in martie vanzarea companiei Ya.com, impreuna cu alte active pe care nu le considera importante, in cadrul strategiei de restructurare a companiei germane, ale carei profituri au scazut din cauza accentuarii competitiei si a costurilor mari ale personalului.

Unitatea T-Mobile a Deutsche Telekom isi concentreaza activitatea pe pietele de telecomunicatii mobile din Europa centrala si de vest si din Statele Unite ale Americii.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri