Consortiile formate din Romtelecom si Sysware System Integration SRL, respectiv S&T Romania SRL si Acces Net International SRL vor implementa proiectul Economia Bazata pe Cunoastere in cele 246 de Retele Electronice ale Comunitatilor Locale (RECL) beneficiare.
Cele doua consortii vor trebui sa asigure echipamente hardware, software, de comunicatii si servicii aferente pentru instalarea, punerea in functiune, mentenanta si serviciile de acces la Internet pentru comunitatile care iau parte la proiect.

Romtelecom-Sysware System Integration SRL si S&T Romania SRL-Acces Net International SRL au castigat licitatia organizata de MCTI conform regulilor de achizitie ale Bancii Mondiale, iar valoarea cumulata a celor doua contracte este de 23.335.976 dolari. Consortiul Romtelecom-Sysware Systems , al carui contract valoreaza 20.523.139 USD, a castigat sapte loturi care cuprind 214 locatii, iar S&T-accessNet, cu o valoare a contractului care se ridica la 2.812.837 USD, a castigat lotul 3 (dinr-un total de opt loturi), cu 32 de comunitati.

Retelele Electronice Locale trebuie sa fie finalizate in urmatoarele 16 saptamani, adica pana la jumatatea lunii ianuarie 2008, conform declarartiilor ministrului Iuliu Winkler, care a adaugat ca de acest proiect beneficiaza 20% din populatia care traieste in zonele rurale sau mic-urbane, adica aproximativ 1,8 milioane de cetateni.

In total, vor fi informatizate 246 de sedii de primarii, 246 de sedii ale bibliotecii publice, 246 de Puncte de Acces Public la Informatie si 502 scoli gimnaziale. Toate locatiile vor fi dotate cu echipamente IT&C de ultima generatie, conectate la Internet Broadband pe solutii fibra optica si radio. Au fost achizitionate 4.265 PC-uri desktop, 642 servere, 214 routere, 214 camere foto digitale, 214 copiatoare, 428 imprimante, 214 scannere, 214 multifunctionale etc. Contractele semnate cu cele doua consortii acopera costul abonamentului lunar la Internet in banda larga timp de trei ani, iar pana in anul 2010, acestea vor oferi servicii de training pentru 246 de persoane, mentenanta, asistenta tehnica a retelelor si asigurarea tuturor echipamentelor ce formeaza retelele locale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri