Plecarea lui Reyes, in varsta de 53 de ani, este neasteptata si nu a fost prezentat niciun motiv pentru renuntarea la o pozitie de top intr-una dintre cele mai mari companii, fapt care ar putea da nastere speculatiilor.

“Stiu ca las compania pe maini bune, cu o echipa remarcabila de specialisti care vor continua sa construiasca pe realizarile extraordinare ale Google”, a spus George Reyes intr-o declaratie. Acesta va parasi postul de CFO cel mai tarziu in luna ianuarie.

Eric Schmidt, presedintele companiei, l-a elogiat pe Reyes spunand ca le va lipsi umorul bun si intelepciunea precauta de care a dat dovada CFO-ul.

Citeste si:

Scott Kessler , analist pentru Standard&Poor considera ca nu problemele de ordin financiar stau la baza deciziei lui Reynes, dimpotriva acesta profita de castigurile venite din optiunile de actiuni pentru a se bucura de o viata mai linistita. “Ati putea spune ca nu exista un moment mai bun sa mearga (Reyes) mai departe decat atunci cand compania este in varf”, a spus Kessler.

Reyes si familia au intampinat in ultima vreme cateva probleme in viata privata. Acum trei saptamani nepotul sau, George Reyes a fost condamnat pentru ca a ascuns manipularea optiunilor de actiuni la compania Brocade Communications Systems Inc., unde detinea functie executiva.

Google a inregistrat rezultate modeste in al doilea trimestru al anului ca urmare a cresterii costurilor de operare si a cheltuielilor pentru angajatii noi. Profitul net a avut o crestere de 28% , pana la valoarea de 925 milioane de dolari, sub asteptarile analistilor. Profitul net a scazut totusi in al doilea trimestru al acestui an fata de primul trimestru, cand compania a raportat un profit de un miliard de dolari. Venitul brut a crescut cu 58%, pana la 3,87 miliarde dolari, in concordanta cu previziunile Wall Street.