Conducerea Yahoo a anuntat demisia vicepresedintelui executiv de vanzari Gregory Coleman, in urma rezultatelor financiare slabe inregistrate in ultimii trei ani, timp in care compania a pierdut tot mai mult teren in fata gigantului Google, informeaza Forbes.

Compania se afla in prezent intr-un amplu proces de reorganizare, dupa revenirea cofondatorului Jerry Yang in iunie la conducerea companiei, care l-a inlocuit pe Terry Semel, dar si dupa plecarea directorului de vanzari Wenda Harris Millard catre compania Martha Steward Living Omnimedia.

Schimbarile in conducerea Yahoo se desfasoara pe fondul unei situatii economice alarmante, profitul Yahoo inregistrand o descrestere in primele doua trimestre ale anului curent, in timp ce vanzarile au scazut sub 10% pentru prima data dupa anul 2002.

Mai mult, cota de piata detinuta de Yahoo pe segmentul de cautare online si publicitate s-a micsorat ca urmare a aparitiei noilor competitori, incluzand site-ul de networking Facebook. Inconjurat si de amenintarea Google, lider in publicitatea online pe motorul sau de cautare si nu numai, Jerry Yang declara in iulie ca va concepe o noua strategie Yahoo in maxim o suta de zile.

Gregory Coleman va fi inlocuit de Hillary Schneider, vice presedinte executiv comercial al Yahoo. Schneider se va afla la conducerea noii divizii Yahoo, Global Partner Solutions, creata pentru a administra relatiile companiei IT cu mass-media,a declarat Joanna Stevens, purtator de cuvant a organizatiei din Sunnyvale.

Schneider va prelua atributiile detinute anterior de Coleman, care va parasi compania in termeni amicali, potrivit declaratiilor lui Decker. Schneider, fost executiv al editorului Knight Rider, s-a alaturat echipei Yahoo in septembrie 2006, supervizand sectorul publicitar si site-urile de turism si shopping ale companiei.

Coleman, veteran al industriei media si publishing, a activat pentru Yahoo inca din 2001, transformand expansiunea publicitatii online de la 600 milioane de dolari intr-o afacere de 6 miliarde de dolari in prezent.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si