Intreaga populatie americana dotata cu telefoane mobile pana in 2013

Comunicarea este foarte importanta pentru americani, daca ne gandim ca pana la sfarsitul anului 84% dintre ei vor avea un telefon mobil, iar cercetatorii se asteapta ca pana in 2013 populatia sa fie 100% dotata cu acest dispozitiv, arata un studiu realizat de SNL Kagan.

Compania estimeaza o crestere anuala a numarului de abonati cu pana la trei procente in urmatorii zece ani, mai mare decat rata de crestere a populatiei americane, calculata la 1%. Aceste proiectii prevad o crestere a gradului de folosire pentru serviciile de date, inclusiv text, video si web, care ar putea fi accelerat de noi modele de afaceri in care serviciile multimedia sa fie partial subventionate de publicitate, asa cum se intampla cu Google sau YouTube.

SNL Kagan se asteapta ca in industrie venitul mediu pe utilizator sa creasca de la 52,38 dolari anul acesta pana la 61,09 dolari in anul 2017, dupa ce acest indice a crescut cu 45% din primul trimestru al anului 2006 pana in primul trimestru al lui 2007. “Daca numarul de abonati si veniturile din traficul de voce vor creste treptat, ne asteptam ca veniturile din traficul de date sa creasca la o rata anuala cumulata de 14% in urmatorii 10 ani, ridicandu-se la 22% din veniturile obtinute din servicii, fata de 10% la momentul de fata”, a declarat Sharon Armbrust , analist pentru SNL Kagan.

Functiile telefonului sunt foarte importante pentru americani atunci cand achizitioneaza un telefon mobil. Potrivit unui studiu efectuat de NPD Group, in al doilea trimestru aproximativ 70% dintre telefoanele mobile vandute in Statele Unite au avut capabilitati Bluetooth, mai mult cu 9% fata de primul trimestru al anului 2007, 45% au avut un player pentru muzica , iar 11 procente au fost din categoria smartphone, iar trei din cinci americani se orienteaza catre terminalele cu camera digitala


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Averea lui Musk a crescut cu 5,2 miliarde de dolari numai în ultima săptămână
Setari Cookie-uri