In batalia care pune fata de in fata de mai multi ani cele doua tabere rivale in materie de DVD high definition, studiile arata ca Blu-ray este invingator, potrivit cotidianului francez Les Echos.

Deschiderea pentru public a salonului de electronice IFA de la Berlin a fost considerata de David Walstra, vice-presedinte al Blu-ray Disc Association, un moment foarte bun pentru a declara ca acest format va reprezenta “mai mult de 90% atat din materiale cat si din filme”.

Cifrele furnizate de institutul GFK plaseaza formatul Blu-ray pe pozitie dominanta, cu 94% din vanzarile de cititoare de DVD-uri high definition, fata de rivalul HD-DVD, care a obtinut doar 6 procente din acest segment de piata europeana.

Directorul Sony Home Entertainment pentru Europa asubliniat insa ca lansarea consolei Play Station 3 a avut un rol important in succesul pe care l-a inregistrat acest format cu mai mult de 1,3 milioane de unitati vandute in Europa de la lansare. Dupa ce a castigat deja de partea de partea sa mai multi actori din piata electronicelor (Panasonic, Philips, Samsung, LG Electronics, Sharp, Hitachi, Pioneer, Mitsubishi, Thomson), Blu-ray a reusit sa ii atraga si pe taiwanezii de la Acer.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Cele mai vandute masini in Europa in 2018. VW Golf, pe prima pozitie