Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a sanctionat RCS&RDS cu 100.000 lei pentru ca nu a publicat numarul si adresele comutatoarelor unde se realizeaza interconectarea cu reteaua publica de telefonie pe care o opereaza
De asemenea, ANRCTI a aplicat societatii RCS&RDS si doua amenzi administrative de 1.500 lei, respectiv 3.000 lei pe zi de intarziere, pentru netransmiterea informatiilor solicitate pentru strategiile si analizele de piata efectuate de ANRCTI, si anume pentru dezvoltarea documentului "Strategia de reglementare a sectorului comunicatiilor electronice din Romania pana in 2010".

"ANRCTI monitorizeaza ceea ce se intampla pe piata comunicatiilor electronice si nu vom ezita sa facem uz de toate instrumentele oferite de legislatia in vigoare pentru ca lucrurile sa functioneze conform principiilor unei piete concurentiale. In cazul unor incalcari grave si repetate, ANRCTI poate chiar suspenda sau retrage furnizorului in cauza dreptul de a mai furniza retele sau servicii de comunicatii electronice pe baza autorizatiei generale", a declarat in comunicat presedintele ANRCTI, Dan Georgescu.

ANRCTI a solicitat transmiterea, pana la 5 septembrie, a informatiilor si documentelor care sa arate modul de indeplinire a obligatiei de negociere in ceea ce priveste cererile de interconectare primite pana la 20 iunie.

RCS&RDS a fost obligat ca in termen de trei zile sa publice pe pagina sa de internet anumite informatii referitoare la punctele sale de acces, precum si tarifele tuturor serviciilor si facilitatilor asociate interconectarii.

Termenul maxim de negociere in vederea interconectarii este de doua luni de la data primirii de catre RCS&RDS a unei cereri in acest sens, iar in ceea ce priveste implementarea acordurilor de interconectare, termenul maxim este de trei luni de la data incheierii acestora, mai precizeaza comunicatul ANRCTI.

Compania RCS & RDS ofera servicii de televiziune prin cablu RCS, telefonie fixa RDS.Tel, servicii de televiziune prin satelit Digi TV, internet RDS.Net si RDS.Link, deservind in total peste doua milioane de abonati la nivel national.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri