In Europa existau la sfarsitul celui de-al doilea trimestru al anului mai mult de 60 de televiziuni care transmiteau prin protocol internet (IPTV), iar numarul acestora va creste pana la sfarsitul anului, conform unui raport Screen Digest.

In timp ce in statele din vest exista o competitie stransa intre jucatorii din piata, in alte state europene aceste servicii sunt abia la inceput.

In Franta consumatorii pot alege unul dintre cei opt provideri de servicii IPTV, piata de servicii TV fiind acum saturata, potrivit specialistilor. “Exista acum un serviciu TV pentru fiecare”, spune Richard Broughton, analist Screen Digest.

“Daca in trecut consumatorii erau obligati sa plateasca o suma considerabila pentru a avea acces la mai multe canale TV, acum acestia pot sa isi aleaga pur si simplu operatorul care se potriveste cel mai bine nevoilor si buzunarelor sale”, a explicat Broughton.

In Marea Britanie serviciile de acest gen au ramas mult in urma fata de alte tari europene, portivit Screen Digest. Regatul are doar un providet de IPTV la nivel national, in timp ce in Franta exista opt, in Spania sunt patru, iar in Italia si in Germania sunt cate doi operatori.

Analistii estimeaza ca pana la sfarsitul anului doar 100 de gospodarii britanice vor folosi servicii IPTV, in timp ce una din 25 de gospodarii spaniole si una din 10 gospodarii din Franta vor beneficia de aceste servicii.

Realizatorii raportului sunt de parere ca televiziunea prin internet reflecta in tarile europene succesul cu care operatorii si-au promovat si atins serviciile.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Noua amenințare informatică care îți golește conturile bancare
Setari Cookie-uri