Odata cu incheierea celui de-al treilea an de EuDiS, CG&GC IT SA a anuntat ca va oferi proiectul de informatizare a administratiei publice in sistem franciza. CG&GC si Consiliul Judetean Mehedinti au inceput implementarea proiectului la finalul anului 2004. EuDiS a fost primul parteneriat public privat din sectorul IT&C-Public Sector, de tip DBO (design, build and operate) care si-a propus o abordare la nivel judetean a procesului de informatizare a administratiei publice locale.
Inca de la lansare, EuDiS a starnit interes, atat datorita noutatii, cat si datorita dificultatilor pe care le presupune un proiect de o asemenea anvergura. Dupa 3 ani insa, rezultatele au inceput sa se simta la nivelul cetateanului si, o data utilitatea si viabilitatea lui dovedite, reprezentantii CG&GC IT SA au luat decizia extinderii lui. „Sa dezvolti si sa implementezi un sistem electronic judetean inseamna sa aloci resurse umane si de timp considerabile. Pe de alta parte, mai multe echipe specializate, care implementeaza EuDiS in mai multe judete in acelasi timp, inseamna sisteme functionale intr-o perioada mai scurta, conectate la SEN”, motiveaza decizia Cornel Giurgea, CEO CG&GC IT SA

Conform declaratiilor companiei, companiile care vor dori sa achizitioneze o franciza EuDiS trebuie sa aiba experienta ca Application Service Provider sau sa isi doreasca sa se dezvolte in acest sens, sa fie deschis spre furnizarea de SAAS. Pentru ca este vorba, concret, de o solutie IT&C integrata, extrem de complexa, partenerul ideal trebuie sa aiba experienta in furnizarea si implementarea de solutii software, hardware, comunicatii, networking si securitate.

Principalul beneficiu al unei francize EuDiS este dezvoltarea unui business sigur, atat ca durata, cat si ca profit. Informatizarea administratiei publice este obligatorie, normele Uniunii Europene impun investitii in domeniu. Majoritatea veniturilor provin din servicii ceea ce asigura o marja mult mai mare decat in cazul simplei furnizari de hardware, unde profitul este totusi limitat.

“Francizatul va intra in clubul select al industriei IT&C, deoarece sunt foarte putine companiile care au resursele si know-how-ul nececesar pentru a implementa un sistem informatic integrat in sectorul public. EuDiS este deja un brand recunoscut iar acest lucru va asigura partenerilor beneficii de imagine inca de la inceput. Mai mult, afacerea sa va cunoaste noi dimensiuni iar implementarea de solutii de e-government ii va deschide noi oportunitati”, explica Cornel Giurgea.

Referitor la detaliile tehnice, compania a declarat ca in cazul viitoarelor proiecte EuDiS, implementarea va dura doar un an, fata de trei ani cat a durat in Mehedinti, datorita investitiei in R&D si perioadei de dezvoltare a aplicatiilor software specifice sectorului public. Francizatul va primi, prin contract, proiectul EuDiS, knowhow-ul, platformele software si toate aplicatiile dezvoltate de CG&GC IT SA si implementate atat in EuDiS, cat si in alte institutii din tara. In cadrul francizei, CG&GC va asigura project managementul, upgrade-ul tehnologic, servicii de logistica si marketing.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri